недеља, 27. фебруар 2011.

Radovanovic Cabernet Sauvignon Barrique

Radovanovic Cabernet Sauvignon Barrique 2008
Krnjevo, Srbija

Alk 13,5 %vol.

100% Cabernet Sauvignon


Mija Radovanovic (vlasnik i enolog) je danas vec nadaleko poznat po svom kaberneu. Danas podrum Radovanovic ima sirok spektar uglavnom sortnih vina, ali i dalje su najprodavanije i najpopularnije etikete sa sortom kaberne sovinjon. Ovog puta sam se odlucio da  prokomentarisem barrique kaberne. Vino je sasvim dobro obojeno, rekao bih, umereno dubokom klasicnom bordo bojom. Na mirisu u prvi mah sveze i pomalo vanilinsko, zatim pojavljuje se konkretno voce i to ne mnogo kompleksno, tu su crna ribizla i sljiva i manje vise nista drugo. Intenzitet aroma je srednje jak. Stajanjem u casi nekako se gubi vocnost, svezina i dominira karakter barika, sto mi je bilo malo cudno, ali to je bio moj utisak. Karakter bukea me podseca na sva prosecna srpska vina od srpsko/makedonskog grozdja koja su lezala u drvenim sudovima. Umereno puno vino sa solidnim taninima i kiselinom, vocno je i bez dominantne arome barika u ustima sto je za pohvalu. U ustima je korektno, ali nekako vino brzo pada i na nepcima zaostaju samo tanini. Ovo vino je pristojno, ali nema snagu pravog kabernea, veoma je jednostavno i prosecno, a za 10 evra, koliko mislim da kosta, mogu se naci mnogo bolja vina. Ovo vino je definitivno precenjeno.

Ocena vina: 85


2 коментара:

  1. Анониман2. март 2011. 12:16

    Slazem se da je ovo vino veoma prosecno,a jos vise precenjeno.Za 10 evra moze da se kupi cabernet sauvignon vinarije vrbica i da ostane kusur,sto nije jedino sto se dobija kupovinom tog vina.Vrbicin cabernet je mnooogo puniji i ima tezinu,a i dosta traje na nepcu.Za razliku od njega ovaj radovanovicev je vodica,previse bombonast za moj ukus.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман9. март 2011. 00:57

    Potpuno se slazem sa vasim komentarima, toliko koliko poznajem vina, misljenja su se podudarila Kad cemo moci da procitamo i ocjene nekih crnogorskih vina? Pozdrav iz CG

    ОдговориИзбриши